Web Development

JavaScript projecten #1

DOM Pig Game

Een Dom Pig Game is een spel die je speelt met 2 spelers. Aan het begin van het spel, zet je een winnende score vast. Elke beurt, rolt een speler herhaaldelijk 2 dobbelstenen totdat een speler een 1 gooit of wanneer de speler op "Hold" klikt. Wanneer de speler met beide dobbelstenen, een 1 gooit, verliest hij zijn huidige beurt score. Wanneer een speler op "Hold" klikt, zet hij zijn score vast die hij heeft opgebouwd in zijn beurt. De speler die als eerste bij de winnende score terecht komt, wint. Wanneer er geen eigen score ingevoerd wordt in de tekst invoer, zal de winnende score 100 zijn.

De applicatie werkt het beste op een desktop monitor.

Klik op de afbeelding voor een demo. Of klik hier

DOM Pig Game screenshot

Budgety

Budgety is een applicatie waar je al je inkomen en uitgaven in kunt bijhouden. Wanneer je een inkomen invult, wordt het bedrag bovenin veranderd. Als je vervolgens een uitgaven invult, berekend de app wat er afgaat en hoeveel procent dat is van het bedrag. Wanneer je met je muis over de bedragen heen gaat, kun je het bedrag verwijderen door op het kruisje te klikken.

De applicatie werkt het beste op een desktop monitor.

Klik op de afbeelding voor een demo. Of klik hier

Budgety screenshot

Color Game

Color Game is een spel waar je een RGB kleur te zien krijgt in getallen. Het is aan de speler om te raden welke kleur dat is door op de juiste kleur te klikken. Wanneer de speler een verkeerde keuze maakt, verdwijnt die kleur van het veld zodat de volgende beurt makkelijker wordt. De speler kan kiezen tussen "Easy" en "Hard". Bij een "Easy" spel hoeft de speler maar uit 3 kleuren te kiezen. Bij een "Hard" spel moet de speler uit 6 kleuren kiezen om de juiste kleur te vinden. RGB kleuren gaan van 0 tot 255, waarbij het getal 0 betekent dat er geen kleur van die kleur inzit. En bij 255 zit er het maixmale van die kleur in. (Het eerste getal uit de RGB waarde is: Rood. Het tweede getal is: Groen. En het derde getal is: Blauw)

De applicatie werkt het beste op een desktop monitor.

Klik op de afbeelding voor een demo. Of klik hier

Color Game screenshot